Cumartesi, Kasım 21, 2009

BRAIN DAMAGING HABITS (Beyine zarar veren alışkanlıklar)




1. (Kahvaltı etmemek)
(Kahvaltı etmeyen kişiler,
düşük bir kan şekeri seviyesine sahip olur.
Bu durum
beyin için yetersiz besin tedarik edilmesine
ve sonunda beyin dejenerasyonuna yol açar.).
2 . (Aşırı ısınma)
(Beyin arterlerinin sertleşmesine neden olarak,
zihin gücünün azalmasına yol açar).
3. (Sigara içmek)
(Çoklu beyin büzülmesine neden olur
ve Alzheimer hastalığına yol açabilir).
4.(Yüksek şeker tüketimi)
(Çok fazla şeker
proteinlerin ve besinlerin emilmesini durdurur
ve dengesiz beslenmeye neden olur
ve beynin gelişmesine engel olabilir.)
5. (Hava kirlenmesi)
(Beyin vücudumuzda en çok oksijen tüketen organdır.
Kirli havanın teneffüs edilmesi,
beyne giden oksijeni azaltır
ve beynin veriminde düşüş yaratır).
6 . (uyku yetersizliği)
(Uyku beynimizin dinlenmesini sağlar.
Uykudan uzun vadeli yoksunluk
beyin hücrelerinin ölmesini hızlandırır.)
7. (Uyurken kafayı örtmek)
(Kafayı örterek uyumak,
karbondioksit konsantrasyonunu arttırır
ve beyne hasar veren etkilere yol açabilir.)
8. (Hastalık sırasında beyni çalıştırmak)
(Hasta iken çok çalışmak veya öğrenmek
beyin etkenliğinin azalmasına yol açabilir
ve ayrıca beyne hasar verebilir.)
9. (Uyarıcı düşüncelerde eksiklik)
(Düşünmek beyin jimnastiği için en iyi yoldur,
beyni uyaran düşüncelerin eksikliği
beyin daralmasına yol açabilir.
Çapraz bulmaca ve Sudoku iyi egzersiz sağlar.)
10. (Az konuşmak)
(Zihinsel sohbetler beynin etkinliğini geliştirir.)
(Karaciğer hasarının ana nedenleri:)
1. Çok geç uyuma ve çok geç kalkma.)
2. (Sabahları çiş yapmamak)
3. (çok fazla yemek)
4. (Kahvaltıyı atlamak)
5. (Çok fazla ilaç tüketmek)
6.(Çok fazla koruyucu, gıda katkısı,
gıda boyası ve yapay tatlandırıcı tüketmek)
7. (Sağlıksız pişirme yağı tüketmek)
(İçinde en iyi pişirme yağı olan zeytinyağı bile olsa,
kızartma yaparken mümkün olduğunca pişirme yağını azaltın.
Yorgun olduğunuzda,
eğer vücudunuz formda(zinde)
değilse kızarmış gıdalar tüketmeyin.)
8. [Çiğ (veya fazla pişmiş) gıdaların da tüketilmesi
karaciğere ağır yük olur.
Sebzeler çiğ veya 3-5 kısım pişirilerek yenmelidir.
Kızarmış sebzeler bir öğünde bitirilmeli,
saklanmamalıdır.]
(Kansere en çok neden olan 5 gıda)
1. (Sosisli sandviç)
(Zira içinde çok fazla nitrat vardır.
Kanser koruma koalisyonu,
çocukların ayda 12 adetten fazla
sosisli sandviç yememelerini önermektedir.
Sosisli sandviçsiz yapamıyorsanız,
sodyum nitratsız yapılan cinsini satın alın.)
2. (İşlenmiş et ve domuz pastırması)
(Sosisli sandviçte,
domuz pastırmasında
ve diğer işlenmiş etlerde bulunan
aynı yüksek sodyum nitrat
aynı şekilde kalp hastalığı riskini yükseltir.
Domuz pastırmasında doymuş yağın
aynı şekilde kanserde payı olur.)
3. (yağda kızarmış şekerli çörek veya lokma)
(Lokmalar kansere yol açan çiftli dertlerdir.
Birincisi, bunlar beyaz undan,
şekerden ve hidrojene yağdan yapılır,
sonra yüksek ısıda kızartılır.
Bunlar,
belki de kanser riskini arttırmak için yiyebileceğiniz
en kötü yiyecektir.
4. (kızarmış patates)
(Lokmalar gibi,
kızarmış patates de hidrojene yağdan yapılır,
sonra yüksek ısıda kızartılır.
Bunlar ayrıca,
kızarma işlemi sırasında ortaya çıkan
ve kansere neden olan akrilamid maddesini de içerir.
Bunlara “French fries” değil,
“kanser fries” olarak çağırılmalıdır.)
5. (Cips, kraker ve kurabiye, bisküi)
(Tümü genellikle beyaz un ve şekerden yapılır.
Etiketinde “trans yağlar içermez” yazılı olsa bile,
genellikle az miktarda trans yağ vardır.)
(kaynak:mailler)

Hiç yorum yok: