Cumartesi, Ağustos 22, 2009
süper bilgiler
süper bilgiler (1)
40) Çok miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyller hazırladığınızda
onlardan bir miktarını buz kaplarına yerlestirin.
Kokteyllerin içerisine bunları kullanın.
Böylece sulanıp tatlarını kaybetmeyeceklerdir.
41) Kuru soğanları kese kağıdına sardıktan sonra
buzdolabının sebze bölümünde muhafaza ederseniz
çürüyüp bozulmasını önlemiş olursunuz.
42) Kızarttığınız tavuğun,
tekrar ısıttığınızda lezzetini kaybetmesini istemiyorsanız
tavuk parçalarını bir süzgece koyun.
Tencerenin içerisinde su kaynatın
ve süzgeci üzerine oturtun.
Buharda ısıtılan tavuk
lezzetinden hiçbir sey kaybetmeyecektir.
43) Satın aldığınız kiviler çok sert ve ham ise
bir gece boyunca plastik bir torba içerisinde
elma ve armut ile saklayın.
44) Evde pasta yaparken kullandığınız
meyve şekerlemelerinin dibe çökmesini istemiyorsanız
hazırladığınız hamura bir miktar
mısır unu ilave edin.
Meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler.
45) Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce
ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun.
Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkartabilirsiniz.
46) Soğan, sarmısak kesmeden önce
parmaklarınıza limon suyu sürerseniz ,
istemediğiniz kokulardan kurtulmuş olursunuz.
47) Kızartma kokularının bütün eve yayılmamasi için
yağın içerisine bir iki dal maydanoz atın.
48) Lambalarınızın üzerine
kullanmadığınız kokularınızdan
veya biraz vanilya sürerseniz,
lambalarınızı yaktığınızda mis gibi koku yayılacaktır.
( Fazla sürmeyin.)
49) Parfümü bitmiş küçük parfüm şişelerini
atmaya kıyamıyorsanız
onları çamaşır dolabınıza koyun.
Böylece çamaşırlarınızın hoş kokmasını sağlarsınız.
(kaynak:mailler)
(devamı yarın)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder