Pazar, Ağustos 23, 2009


süper bilgiler(2)

30) Fırında tavuk kızartacağınız zaman
üzerine koyduğunuz baharatlardan içine de koyun.
Böylece daha lezzetli olur.
31) Domates salçanız çok ekşi ise
içerisine bir havuç rendeleyin.
Havuç, salçanızı (sosunuzu) tatlandıracaktır.
32) Mantarların daha lezzetli olması için
pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz
ve limon suyu koyun,
5 dakika bekletin.
Daha sonra pişirin.
33) Fırında tavuk kızartacağınız zaman
bir limonu ikiye bölün,
yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün.
Diğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin.
Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır.
34) 2 Çorba kaşığı yoğurdu,
sulandırılmış 1 çorba kaşığı salçayı
ve biraz da zeytinyağını
derin bir kabın içerisinde karıştırın.
Fırına koymadan önce tavuğun her tarafına sürün.
Çok daha lezzetli olacaktir.
35) Hazırladığınız kekin ortasına
malzeme koyacağınız zaman
biçak ile kesmenize gerek yok.
Dikiş ipliğini kekin etrafına gerip
dikkatlice çektiğiniz zaman
düzgün bir şekilde kesildiğini göreceksiniz.
36) Hazırladığınız kekin,
fırında pişirirken çökmemesi için
hamuru kalıbı ile birlikte fırına koymadan önce
20 dakika kadar dinlendirin.
37) Pişirdiğiniz sebzelerin
renklerini kaybetmemesi için
bir kesme seker ya da limon suyu koyun.
38) Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için,
önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın
sonra yağı döküp kızdırın.
Daha sonra karışımı tavaya alın ve ocağın altını kısın.
39) Kesilmiş ve açık havada kalmış soğan zararlıdır.
Kullanmadığınız soğan parçalarını saklamayın.

Hiç yorum yok: