Pazartesi, Ağustos 24, 2009
süper bilgiler(3)
20) Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için
onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin.
Böylece içleri de dağılmayacaktır.
21) Unlarınızın böceklenmemesi için,
un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun.
22) Fırında patates yapmadan önce ,
10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin.
Daha kolay pişecektir.
23) Büyük miktarda patatesiniz var ise
torbanın içerisine bir adet elma koyun.
8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.
24) Kullanılmış limon kabuklarını
rendeleyip şeker ile karıştırın.
Kavanozun içerisinde buzdolabında
uzun bir süre saklayabilirsiniz.
Böylece pasta yaparken elinizin altında hazır bulunur.
25) Kabarık bir omlet yapmak istiyorsaniz,
bir çorba kaşığı suyun içerisine
bir çay kaşığı mısır unu karıştırın.
Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin.
Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.
26) Sarmısaklarınızı her zaman
elinizin altında hazır bulundurmak istiyorsaniz
kabuklarını soyduktan sonra
bir kavanoza doldurup
üzerine zeytinyağı koyarak muhafaza edebilirsiniz.
Ayrica bu yağ yemeklerinize,
salatalariniza ayrı bir lezzet katacaktır.
27) Peyniri kolay rendelemek için,
15 dakika buzlukta bekletin.
28) Bisküvileriniz yumuşamışsa
onları birkaç dakika fırınlayın.
29) Çekmeceleri,
içini boşaltmadan temizlemek istiyorsaniz,
elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin.
(kaynak:mailler)
(devamı yarın)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder